Alarmsystemen

Een alarmsysteem: welke mogelijkheden zijn er?

Stel…. u bent op zoek naar de beste beveiliging voor uw waardevolle spullen in huis of uw bedrijf. Dan wilt u natuurlijk dat dit met de grootst mogelijke zorg voor u geregeld wordt. En het liefst zo dat u er geen enkele zorg meer om of omkijken naar heeft. Een geheel bij uw wensen en situatie passend alarmsysteem kan deze zorgen eenvoudig uit handen nemen.

Wat en waarvoor is een alarmsysteem?
Een alarmsysteem, ook wel een inbraaksignaleringssysteem genoemd, is een manier om uw woning, winkel of bedrijfspand te beschermen tegen inbrekers, ramkraken, overvallers en geweldplegers. Inbraakdetectiesystemen maken het voor de daders al minder aantrekkelijk om een poging te wagen. En anders waarschuwt het alarmsysteem wel met een luid alarm door de sirene. Of zorgen de meeneembeperkende maatregelen zoals een mistgenerator ervoor dat ze niks kunnen buit maken.

Welke soorten alarmsystemen bestaan er?
Er zijn verschillende inbraaksignaleringssystemen op de markt. Wij leveren, monteren en onderhouden enkel alarmsystemen van A-merken, zowel draadloos als bekabeld. Mét certificaat zodat u bij calamiteiten voldoet aan alle eisen en er geen discussie met uw verzekeraar kan ontstaan. Maar natuurlijk liever ter voorkoming van, zodat u echt nergens last van heeft. Deze kwalitatief hoogwaardige systemen kunt u met uw smartphone en tablet bedienen. Zo kunt u het alarm op afstand aan- en uitzetten en ook de statussen uitlezen.

Waar bestaan onze alarmsystemen uit?

De meeste alarmsystemen, bedraad of draadloos, bestaan uit een centrale besturingseenheid, bedienpaneel, deurcontact(en), bewegingsdetector(en), flitser, noodstroomaccu en een sirene. Dit is naar wens uit te breiden met bijvoorbeeld een glasbreukmelder, trildetector, overvalknop en mistgenerator. Hoe het alarmsysteem er voor u uit gaat zien, is afhankelijk van uw wensen en situatie en daarom altijd maatwerk. Wij adviseren u hier graag over.

Centrale besturingseenheid (CCS)

Het hart van het alarmsysteem waar alle inkomende en uitgaande alarmsignalen samenkomen. De centrale besturingseenheid wordt beschermd door een stalenbehuizing.

 

alarmsystemenToegangscontrole
Bepalen wie, wanneer toegang krijgt tot welke ruimte(s) kan met behulp van een toegangscontrolesysteem. Zo kunt u bezoekers laten registreren met bijvoorbeeld pasjes of met vingerscan.

 

alarmsystemenDeurcontacten
Om de toegang tot het pand te kunnen controleren, plaatsen we deurcontacten op de buitendeuren en meestal de meterkast. Zodra de deur opengaat, wordt het alarmsysteem geactiveerd.

 

alarmsystemenBewegingsmelder
Ook een melder die beweging registreert, kan de alarmsystemen in werking stellen. De zogenaamde Passief Infrarood Detector (PIR), eventueel in combinatie met radar, vangt alle subtiele signalen op.

 

alarmsystemenBewakingscamera

Geen alarmsysteem zonder camerabewaking, uw vervangende ogen en oren als u er niet bent. Preventief omdat het afschrikt, maar ook vergrotend in de pakkans als de daders op beeld staan.   

 

alarmsystemenFlitser
Een fel flikkerend licht aan de voorzijde van uw pand of woning dat de omgeving waarschuwt als het alarmsysteem afgaat? Een flitser is van verre al te zien waardoor het gebeuren direct alle aandacht trekt.

 

alarmsystemenSirene
De daders zijn zo goed als binnen bij uw pand en ineens gaat een duidelijk waarneembaar alarm af. Wedden dat de dieven of inbrekers zich door deze minimale geluidssterkte van 60db haastig uit de voeten maken?

 

Alarm doormelding via IP
Door middel van een VEB/Borg goedgekeurde IP convertor wordt uw systeem aangesloten op het internet voor een hoogstaande verbinding met de Particuliere Alarm Centrale (PAC).

 

alarmsystemenNoodstroom accu
De stroom valt uit en dan? Geen enkel probleem dankzij de noodstroomvoorziening (UPS) die ervoor zorgt dat uw internetverbinding (modem) dan ook blijft werken. Ook een eis vanuit de Borg/ VEB.

 

Glasbreukmelder
De glasbreuk melder luistert naar het geluid van rinkelend en brekend glas. Zodra de melder dit geluid opvangt geeft het een alarmmelding. Niet vereiste of standaard, maar wel effectief.

Trildetector
Reageert op trillingen zoals het doorboren van een kluisdeur of uitbreken van een muur. Het alarm gaat al af voordat een inbreker binnen is. Niet noodzakelijk, maar zeker een handige optie.

Overvalknop
De overvalknop is een alarmknop die op een tactische locatie in uw woning, winkel of bedrijfspand wordt geplaatst. De alarmmelding wordt direct en stil doorgezet naar de meldkamer.

 

alarmsystemen

Rookmelder
Ook brand kan veel schade aan uw eigendommen toebrengen. Een op uw alarmsysteem aangesloten rookmelder signaleert rookdeeltjes en stuurt in zo’n geval brandmeldingen naar de meldkamer.

 

Mistgenerator
Zijn de daders toch binnengedrongen, dan kan een mistgenerator uitkomst bieden. Zo blokkeert de dichte mist het zicht en blijven waardevolle spullen onder de dikke deken van rook verborgen.

Het juiste alarmsysteem voor uw risicoklasse?
Als u veel waardevolle spullen in uw pand of bedrijf heeft, dan is het verstandig dit te laten verzekeren. Zo bent u verzekerd van de continuïteit van uw bedrijf als er onverhoopt toch iets gebeurt. Maar de verzekering kan behoorlijke eisen aan u stellen, zeker als u tot de hoogste risicoklasse behoort. Zo is een hogere risicoklasse bijvoorbeeld verplicht om een bedraad alarmsysteem te laten aanleggen en kan het hebben van een onderhoudscontract of meldkamerabonnement ook een verplichte eis van uw verzekering zijn. Wij kunnen u hier uitgebreid over adviseren. Daarnaast weet u met het VEB erkend Van den Berg Beveiligingstechniek als partner zeker dat u aan alle voorwaarden voldoet.

Waarom ons als beveiligingspartner kiezen?

  • Betaalbaar maatwerk in technische high-end beveiliging
  • VEB Erkend Beveiligingsbedrijf dat aan alle regels voldoet
  • Jarenlange expertise en technisch gespecialiseerde kennis
  • Deskundig opgeleide monteurs met een Verklaring van betrouwbaarheid
  • Hoogwaardige systemen voor zelfs de hoogste risicoklasse
  • Oplossingsgerichte service met een heldere en eerlijke aanpak
  • Altijd hetzelfde vaste aanspreekpunt en persoonlijk contact

Ons betaalbare maatwerk voor uw alarmsysteem
Een kwalitatief hoogwaardig alarmsysteem begint natuurlijk met uitstekende apparatuur en een goede montage, maar minstens zo belangrijk is het juiste advies passend bij uw situatie, wensen en mogelijkheden. Daarom is het leveren, monteren en onderhouden van alarmsystemen bij ons altijd maatwerk, dat dankzij onze concurrerende prijzen ook erg betaalbaar is. 

Hoe werken we? Wij komen altijd eerst de situatie in uw woning of bedrijfspand bekijken, stellen daarna een beveiligingsadvies op en maken daarna een offerte op maat. Bij goedkeuring gaan we over tot het uitvoeren van de door u gekozen beveiligingsoplossing. Meldingen kunt u desgewenst ook door middel van een abonnement laten opvolgen door een meldkamer.

Daarnaast kunt bij ons ook een onderhoudscontract voor uw alarmsysteem afsluiten. Wij komen uw alarmsysteem dan periodiek controleren en zorgen ervoor dat het alarmsysteem storingsvrij kan werken. Mocht er onverhoopt een storing optreden, dan staan wij uiteraard voor u klaar om het probleem te verhelpen. Als u contact met ons opneemt, dan adviseren wij u graag over de vele mogelijkheden!


Gecertificeerd beveiligingsbedrijf


multlock logo veb erkend