OBE maatregelen

OBE maatregelen camera

OBE maatregelen zijn; Organisatorische, Bouwkundige en Elektronische maatregelen. De combinatie van deze maatregelen zorgen voor een goede beveiliging van uw pand, woning of winkel. Van den Berg Beveiligingstechniek stelt een maatwerk beveiligingsplan voor u met de juiste mix van OBE maatregelen voor een goede beveiliging.

Organisatorische maatregelen

In de afkorting OBE maatregelen staat de ‘O’ voor organisatorisch. Organisatorische maatregelen gaan met name over een stukje discipline. Meestal zijn het maatregelen die geen extra kosten opleveren. Hieronder een aantal voorbeelden van eenvoudige organisatorische maatregelen:

Voor woningen

 • Zorg ervoor dat laptops, Tv’s en andere waardevolle goederen niet door een raam zichtbaar zijn vanaf de openbare weg.
 • Berg contant geld altijd goed op en voorkom dat er veel contant geld in huis is.
 • Laat geen ramen openstaan waar inbrekers naar toe kunnen klimmen.
 • Wanneer u niet aanwezig bent overdag of op vakantie gaat, zorg er dan voor dat uw huis een bewoonde indruk wekt.
 • Schakel altijd het alarmsysteem in wanneer u uw woning verlaat.
 • Zorg dat alle waardevolle zaken zijn geregistreerd op een lijst en maak er foto’s van. U kunt ook uw postcode en huisnummer zichtbaar graveren, etsen of branden in waardevolle spullen.
 • Zorg voor rookmelders, doof kaarsen of haarden wanneer u naar bed gaat en zorg voor vluchtwegen in geval van brand.

Voor bedrijven

 • In het geval van een winkel: Stimuleer PIN betaling en stort contant geld regelmatig af.
 • Zorg voor zichtbare beveiligingsmaatregelen zodat u uitstraalt voorbereid te zijn op overvallen.
 • Laat overvalknoppen of draadloze overvalknoppen installeren.
 • Instrueer personeel met betrekking tot overvallen, diefstal en werking van het alarmsysteem.
 • Denk aan de brandveiligheid; vluchtwegen, brandtrap, blusmiddelen en vrijhouden van looppaden.
 • Monteer eventueel een toegangscontrole systeem zodat niet iedereen zomaar naar binnen kan.

Bouwkundige maatregelen hekBouwkundige maatregelen

Daarnaast kunnen er bouwkundige maatregelen worden getroffen. Aan de buitenkant van het pand kunnen bouwkundige maatregelen dienen om inbrekers te ontmoedigen. Denk aan goed gecertificeerd hang- en sluitwerk en scharnieren die voorzien zijn van het SKG keurmerk. Ook het kozijn dient van goede kwaliteit te zijn en de deur mag niet te veel speling hebben. Inbrekers zoeken altijd naar de zwakste schakel, met bouwkundige maatregelen kunnen de zwakke schakels worden versterkt waardoor inbrekers kunnen afhaken.

Ook in het pand kunnen bouwkundige maatregelen worden getroffen. Zo kunnen er compartimenten in het pand worden gemaakt. Wanneer bepaalde ruimtes voorzien zijn van een extra goed slot of als er een gecertificeerde kluis aanwezig is biedt dat extra veiligheid. Zijn uw waardevolle spullen opgeborgen in een extra beveiligd compartiment en het alarm gaat af? Dan heeft de inbreker waarschijnlijk niet voldoende tijd om ook de kluis of beveiligde kast/ruimte te openen. Een goed werkend alarmsysteem is daarom erg belangrijk.

Elektronische maatregelen

Voor de beveiliging van uw pand of woning zijn elektronische beveiligingsmaatregelen belangrijk. Deze maatregelen dienen om de inbreker zo snel mogelijk te detecteren voor het in werking stellen van een sirene, alarm of flitser. Er zijn vele mogelijkheden om inbrekers te detecteren. Dit kan door middel van glasbreukdetectie, infrarood ruimtedetectie, beveiligingscamera’s, gronddetectie, biometrie en nog veel meer. Een alarmsysteem staat meestal aangesloten op een meldkamer en de inbreker weet dat. Het actieve alarm zal de inbreker afschrikken of de inbreker zal niet de tijd nemen voor het uitgebreid doorzoeken van een pand of woning.

Beveiligingsplan laten maken?

Van den Berg beveiligingstechniek adviseert u graag over de beste maatregelen voor een optimale beveiliging van uw pand. We stellen een beveiligingsplan op en zorgen voor een vakkundige installatie van een complete alarminstallatie.

Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op.
Of vraag direct een offerte aan!

Offerte aanvragen


Gecertificeerd beveiligingsbedrijf


multlock logo veb erkend